Foto: Audi/Charlotte Wells/IKON

Audi avbryter samarbete med Kakan Hermansson efter massiv kritik

Som en del av marknadsföringen av nya modellen Q2 har Audi Sverige tagit Kakan Hermansson till sin hjälp. Det samarbetet är nu avslutat efter att Audi fått massiv kritik på nätet.

I den svenska marknadsföringen av nya småsuven Q2 har Audi Sverige tagit hjälp av tre kändisar, en av dem är Karin Signhild ”Kakan” Hermansson. Det valet var inte populärt ute i stugorna och Audi Sverige har fått ta emot massiv kritik i form av tusentals kommentarer på sin Facebook-sida och i andra sociala medier. I går meddelade Audi att de pausar reklamkampanjen medan de i dag tog steget fullt ut och skriver att de helt avslutar kampanjen med Kakan Hermansson.

Följande har Audi Sverige skrivit på Facebook under tisdagen:

”Audi blev rekommenderade ett samarbete med Kakan Hermansson, men vi kände inte till hennes tidigare uttalanden. Audi står naturligtvis inte bakom dessa uttalanden och tar avstånd från allt våld. Kakan Hermansson har även uttryckt ånger kring dessa uttalanden och bett om ursäkt. Vi beklagar att personer tagit illa vid sig.

Vi har nu valt att avslutat samarbetet och reklamtävlingen.”

De uttalanden som Audi hänvisar till är Twitter-inlägg som Kakan Hermansson lade ut under 2014 där hon skrev ”ACAB” (All Cops Are Bastards, på svenska ”alla poliser är svin”) och i en annan tweet skrev nedlåtande om polismorden i Malexander. Hon ska enligt uppgift även ha uppmanat till våld mot poliser.

På sin blogg beskriver Kakan Hermansson sig som feminist, konstnär, programledare, DJ och snart författare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!