Audi bygger ny R8-fabrik

Audi är i slutfasen av ett jättebygge hemma i Neckarsulm. En 23 hektar stor fabrik ska stå färdig nästa år och här ska även nästa generation R8 byggas.

Det har varit märkligt tyst om nya generationen Audi R8. Hittills har vi bara nåtts av rykten och spekulationer men nu berättar Audi i alla fall var den ska byggas.

 Den nya fabriken kommer att utgöra ungefär en fjärdedel av Audis hela anläggning i Neckarsulm och omfattar en yta på 23 hektar. Syftet med den nya fabriken är att konsolidera och effektivisera tillverkningen av R8 som i dagsläget byggs på olika håll i Neckarsulm. Från och med mitten av 2014 ska alla delar till R8 byggas i en och samma fabrik vilket Audi hoppas kommer att göra produktionen snabbare och billigare.

 Någon gång under 2015 får den nya fabriken ställa om till att tillverka en ny generation R8. Nuvarande R8 har, bortsett från ett försiktigt ansiktslyft, sett i stort sett likadan ut sedan lanseringen 2006 och fortfarande är mycket lite känt om dess efterträdare. De uppgifter som än så länge har läckt ut säger att nya R8 behåller proportionerna och merparten av designen från den nuvarande. Audi väntas inte heller göra några stora ändringar i drivlinan. I stället för att följa rådande hybridtrend väntas nya R8 köra vidare med nuvarande V8- och V10-motor. Fler hästkrafter, cylinderavstängning och start/stopp-system är dock att vänta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!