Audi-Ducati-affären snart klar

I dag kan tyska Audi komma att köpa motorcykeltillverkaren Ducati för 7,6 miljarder kronor, skriver Auto News. Dessutom sägs ägarna Volkswagen vara intresserade av att köpa ännu ett italienskt märke...

Vi har tidigare skrivit om Audis intresse för italienska Ducati. Audi ska ha nått en överenskommelse med nuvarande ägarna Investindustrial att köpa Ducati, vilket behöver godkännas av Volkswagens styrelse som sammanträder under onsdagen. 

 Priset på 860 miljoner euro, motsvarande cirka 7,6 miljarder, kommer i så fall ge Audis konkurrent BMW en match även på motorcykelsidan. 

 Det blir Volkswagens enda motorcykelmärke men Volkswagens överstyrelses ordförande Ferdinand Piëch uppges snegla åt att, utöver Ducati och Lamborghini, förvärva ett annat klassiskt italienskt märke, Alfa Romeo, men det är än så länge obekräftade uppgifter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!