Audi dumpar Petter Northug efter fyllekrasch

Audi i Norge var bilpartner med norska längskidstjärnan Petter Northug. Det är de inte längre efter att han i maj fyllekraschade en A7 som han fått av dem.

Norska Audi-importören var tidigare bilpartner till Petter Northug och gav honom en A7, ett perfekt skyltfönster att visa upp sina produkter i med tanke på att Northug har varit längdskidsportens starkast lysande stjärna under flera år.

Men i maj körde Petter Northug på fyllan och kraschade rejält med bilen. Det hela utvecklade sig till något av en skandal i Norge, i synnerhet eftersom Northug smet från platsen. Han erkände i efterhand att han gjorde det för att undvika polisen.

För Audi i Norge var fyllekraschen högst olämplig. Nu har de beslutat att avsluta sitt samarbete med den norska skidstjärnan.

– Vi har varit tydliga med att alkohol och bil är en dålig kombination, säger Audis informationschef i Norge till Verdens Gang.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!