Audi hindras från att sälja Ducati

Fackförbunden har satt sig på tvären vilket hindrar Audi från att sälja det italienska motorcykelmärket Ducati.

2012 köpte Audi den italienska motorcykelcykeltillverkaren Ducati som funnits sedan 1926. I våras stod det klart att fem års ägande är tillräckligt, Audi lade nämligen ut Ducati till försäljning för att lätta på moderkoncernen Volkswagens börda efter utsläppsskandalen. Sedan dess har fem olika intressenter lagt så pass intressanta bud, på mellan 1,3 och 1,5 miljarder euro, att de tagit sig vidare till en form av slutbudgivning. Dessa fem intressenter består av två privata konstellationer samt italienska Benetton, fordonskoncernen Polaris och Ducatis tidigare ägare Investindustrial.

Men någon försäljning ser det inte ut att bli, åtminstone inte för tillfället. Tyska fackförbund har nämligen satt sig på tvären, och även internt ska den tänkta affären ha mött motstånd. Hälften av Volkswagen AG:s 20 personer starka styrelse består av arbetsledare och dessa ska enligt uppgift till Reuters vara kraftigt emot en försäljning – oavsett försäljningspris.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!