Audi på väg att köpa motorcykeltillverkaren Ducati

Audi ser ut att vara på väg att förvärva den klassiska, italienska motorcykeltillverkaren Ducati som har stora ekonomiska bekymmer.

Ducati har i dag ett avtal med Mercedes trimdivision AMG. En av företagets motorcyklar har dessutom tilläggsbeteckningen AMG (se bildgalleriet nedan). Men för AMG kan Ducati snart vara ett minne blott.

 Enligt uppgifter från brittiska Car Magazine i dag är Audi väldigt nära att köpa den italienska motorcykeltillverkaren. Audi ska enligt tidningens källor ha förhandlat till sig exklusiva rättigheter att få lägga bud på Ducati innan mitten av april månad.

 Ducati har skulder upp över öronen, enligt uppgift ungefär 7,2 miljarder kronor. Audi sägs vara beredda att köpa det italienska företaget för motsvarande 7,6 miljarder kronor. I den summan ingår övertagandet av skulderna.

 Andra Ducati-intressenter sägs vara AMG-ägaren Daimler samt de båda indierna Mahindra och Hero. Dock är det Audi som har förstatjing.

 Volkswagen-gruppen har länge varit sugna på att ha ett tvåhjuligt märke i sin portfolio. Nu ser de chansen att kunna erövra ett redan väletablerat märke som har varit till salu en tid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!