Audi startar tillverkning i Brasilien 2015

Audi vill bygga fler än två miljoner bilar per år och för att det ska bli möjligt behövs nya fabriker. En av dem kommer att finnas i Brasilien och börjar spotta ur sig bilar redan 2015.

Från och med 2015 kommer Audi att tillverka bilar även i Brasilien. Just nu investerar Audi omkring 150 miljoner euro i etableringen av en ny fabrik i São José dos Pinhais där A3 Sedan och Q3 ska byggas.

 Brasilien-etableringen är en del i Audis plan att tillverka och sälja två miljoner bilar senast år 2020. Planen innefattar även stora investeringar i de redan befintliga fabrikerna i Tyskland och Ungern. Dessutom har man en andra fabrik i Kina på gång, senare i år står fabriken i Foshan färdig och produktionsklar. Från och med 2016 ska man även bygga bilar i Mexiko för att tillgodose efterfrågan på den sydamerikanska kontinenten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!