Ban Ki-Moon får skottsäker Hyundai Equus

Vissa jular är bättre än andra. I alla fall för Förenta nationernas generalsekreterare, Ban Ki-Moon som i måndags fick en skottsäker julklapp från Hyundai.

Det handlar om en förlängd version av biltillverkarens flaggskeppsmodell Hyundai Equus som dessutom blivit skottsäker och skyddsklassad för att skydda generalsekreteraren.

 Passande nog kommer Ban Ki-Moon från just Sydkorea varför man kan anta att det ligger mycket stolthet hos Hyundai att Ki-Moon ska åka just koreanskt. Men det har krävts tysk kunskap för att lyckas. Enligt uppgifter ska bilen ha skyddssäkrats av en tysk firma, och passade nog ställde just ArmorTech ut en skottsäker Equus på bilsalongen i Moskva tidigare i år.

 Klart är att det kräver mycket specialistkompetens för att lyckas med en skyddskonvertering, något som dock svenska Nilsson gjort med Volvo S80. Oavsett vad så uppges Ban Ki-Moon ha blivit mycket glad över sin present, vem skulle inte bli det?

 Vilken bil vill du ha i julklapp?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!