Foto: Teknikens Värld

Bilsalongen i Detroit inställd – ersätts med utomhusevenemang

En av världens äldsta och största bilsalonger, den i Detroit, blir inte av under 2021. Coronapandemin är anledningen till att evenemanget i sitt traditionella format inte kan genomföras, precis som i fjol.

North American International Auto Show, förkortat till NAIAS eller som vi vanligtvis benämner eventet – bilsalongen i Detroit – har under senare år stött på allt fler problem. Först var det konkurrensen från CES-elektronikmässan i Las Vegas som fick både besökare och utställare att svika den amerikanska bilhuvudstadens stora salong, vilket ledde till att NAIAS-ledningen från och med i fjol beslutade att utställningen ska äga rum i juni i stället för i januari. Men någon ”sommarsalong” blev det aldrig under 2020, anledningen var coronavirusets framfart. Plötsligt stod organisationen utan lokaler eftersom TFC Center i Detroit gjordes om till en evakueringsplats för coronapatienter.

NAIAS-ledningen tog nya tag och samlade kraft för att få till 2021 års utställning som var tänkt att äga rum i juni. Men nu meddelar man att det inte blir så, återigen på grund av coronavirusets fortsatta framfart.
Dock blir det annorlunda jämfört med i fjol då inget ersättningsevenemang ägde rum. I år ska man nämligen anordna ett evenemang utomhus i staden Pontiac som ligger nordväst om Detroit. Man kallar det för Motor Bella och är tänkt att pågå under sex dagar, 21-26 september.

Bilsalongen i Detroit har anor från slutet av 1800-talet och ansågs under många år vara världens viktigaste mässa att visa upp bilnyheter på.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!