Foto: Oliver Tamagnini

Bilsalongen i Genève ställs in – igen

Nu är det klart att bilsalongen i Genève ställs in även nästa år. Det blir tredje gången i rad på grund av pandemin.

Bilsalongen i Genève skulle mellan 19-27 februari nästa år ha gått av stapeln men nu meddelar arrangörerna att man även ställer in denna gång, vilket blir för tredje gången i rad. Enligt arrangörerna känner man att man inte riktigt kan få ihop allt som krävs för att hålla ett tillräckligt bra event, plus att det fortfarande är omständigt att flyga till och från evenemanget.
– Vi har drivit mycket hårt och försökt allt för att återaktivera Geneva International Motor Show år 2022. Trots alla våra ansträngningar måste vi möta fakta och verkligheten: pandemisituationen är inte under kontroll och presenterar sig som ett stort hot för ett stort inomhusevenemang som GIMS. Men vi ser detta beslut som ett uppskjutande, snarare än en inställning. Jag är övertygad om att Geneva International Motor Show kommer att komma tillbaka starkare än någonsin 2023, säger Maurice Turrettini, ordförande för Comité permanent du Salon international de l'automobile.

I början av september blev bilsalongen i München den första stora salongen att arrangeras efter att pandemin bröt ut. Där märkte vår utsände Jan-Erik Berggren ett blandad mottagande där vissa tillverkare satsade lite mer än vanligt medan andra inte var på plats överhuvudtaget

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!