BMW och Toyota fördjupar sitt samarbete

Enligt media i både Japan och Tyskland ska BMW och Toyota fördjupa sitt redan inledda samarbete. Uppgifter gör gällande att BMW ska få ta del av Toyotas teknik och kunnande inom hybrid- och bränslecellsdrivlinor.

I december offentliggjorde BMW och Toyota sitt samarbete som går ut på att japanerna får ta del av BMW:s dieselmotorer med mindre cylindervolym samt att de båda biltillverkarna gemensamt ska utveckla nästa generations litiumjonbatterier.

 Nu kommer uppgifter som säger att samarbetet ska fördjupas. Det har rapporterats i både japansk och tysk media de senaste dagarna. Enligt dessa ska Toyota förse BMW med hybrid- och bränslecellsteknik vilket ska gynna utvecklingen för båda parter rent ekonomiskt.

 Varken BMW eller Toyota vill kommentera uppgifterna.

 Enligt media i de båda berörda länderna kommer de båda biltillverkarna att offentliggöra det fördjupade samarbetet senare denna vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!