BMW söker kompensation hos Bosch för produktionsstopp

BMW:s produktionsstopp av flera populära bilmodeller drabbar företaget förmodligen hårdare än vad de först gav sken av. Nu söker de kompensation hos underleverantören Bosch.

I måndags berättade vi om hur BMW har tvingats till att helt och delvis stoppa produktionen av modellerna 1-, 2-, 3- och 4-serie i fabriker i Tyskland, Sydafrika och Kina. Anledningen sades bero på problem med leveranserna från en italiensk underleverantör.

BMW:s talesperson sa att produktionsstoppet än så länge är ekonomiskt hanterbart, men frågan är om det verkligen var en korrekt analys av situationen. Senare under måndagen berättade BMW:s inköpschef Marcus Duesmann att produktionsstoppet beror på utebliven leverans av en styrväxel som Bosch tillhandahåller, och att de nu söker kompensation hos företaget.

Bosch säger att de jobbar nära BMW för att minimera skadan av leveransproblemen som de säger beror på en flaskhals hos en italiensk underleverantör till dem som tillverkar höljen för elektroniska styrsystem. För att komma till rätta med problemet har Bosch skickat ner personal till den italienska underleverantören.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!