Foto: BMW Media Information - For Press Purposes only.

BMW vill sälja Kina-bilar i hela världen

BMW och kinesiska partnern Brilliance står i begrepp att lansera sitt nya märke Zhi Nuo och nu öppnar de för att bilarna kan komma att exporteras till hela världen.

I slutet av april är det dags för bilsalongen i Shanghai och då väntas BMW och deras kinesiska samarbetspartner Brilliance lansera ett nytt gemensamt märke. Under det nya märket ska man sälja nya versioner av E90 3-serien och X1 som ska byggas i Kina.

 Nu avslöjar BMW:s globala marknadschef Ian Robertson att man överväger att inte bara låta de nya bilarna säljas på den kinesiska marknaden, utan även exportera dem till mer etablerade marknader, till exempel Europa och USA, rapporterar Automotive News China. Förhandspekulationerna säger att det nya märket får namnet Zhi Nuo i Kina, vilket kan översättas till Löftet.

 Ian Robertson vill inte bekräfta att de nya bilarna blir lätt modifierade varianter av gamla 3-serien och nuvarande X1 och han uppger att man ännu inte har fattat något slutgiltigt beslut om vilka marknader bilarna ska exporteras till. Att västerländska biltillverkare bildar allianser ligger helt i linje med de kinesiska myndigheternas önskemål, förhoppningen är att de globala biltillverkarna ska hjälpa de inhemska att bygga bilar som är konkurrenskraftiga även utomlands.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!