Foto: This image is copyright free for editorial use. (c

BMW X4 bekräftad – byggs i USA

BMW släpper de första detaljerna kring sin lilla ”fyrdörrars coupé-suv” X4 som kommer byggas i BMW-fabriken i Spartanburg i South Carolina.

För att möta det ökade trycket på BMW:s X-bilar investerar nu det bayerska företaget 900 miljoner dollar, motsvarande 6,2 miljarder kronor i sin amerikanska fabrik i Spartanburg i South Carolina. I samma veva som man presenterade satsningen passade ledningen även på att avslöja att lilla BMW X4, bryggan mellan X3 och X6, kommer att byggas i fabriken från 2014 och framåt. 

 – Det här är ett svar på det ökade globala trycket på BMW:s X-modeller och utökningen av BMW X-familjen till att inkludera BMW X4, erkände BMW:s produktionschef Frank-Peter Arndt i ett pressmeddelande.

 Totalt byggdes 276 065 bilar på BMW-fabriken i Spartanburg som för närvarande går på högvarv, med en ökning på 73 procent fler byggda bilar från 2010 till 2011. För de investerade miljarderna kommer fabriken klara att bygga över 350 000 bilar, 10 000 fler än BMW:s för närvarande största fabrik i Dingolfing i Tyskland.

 X4 förväntas fortsätta försäljningssuccén efter världspremiären i slutet av 2013 som 2014 års modell. X4 följer upp tre av BMW:s USA-byggda suv-modeller medan X1 byggs i BMW:s tyska fabrik i Leipzig. Tekniskt kommer X4 bygga på X3 men får ett sportigare utseende i stil med X6.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!