Bosch börjar bygga batterier

Världens största tillverkare av bildelar kommer även börja tillverka litium jon-batterier från 2016, uppger tyska medier.

Bosch är vad de flesta har någonstans under skalet på sina bilar, egentligen utan att veta om det. Och mer ska det bli av den varan – från och med 2016 är det en stor risk att batteriet i din nya elbil kommer komma från någon av Bosch fabriker.

 Uttalandet kom i samband med att Bosch förklarade att man tänker öppna upp en ny utvecklingsavdelning i Cluj-Napoca i Rumänien. Avdelningen kommer dra igång under andra kvartalet 2012 och Bosch sägs investera 700 miljoner kronor. Totalt sysselsätter Bosch 1 400 arbetare i Rumänien, skriver In Auto News.

 Bosch uppges dessutom föra samtal med brittiska regeringen och ledande biltillverkare om att öppna bildelsfabriker i Storbritannien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!