Chrysler räddar Fiats vinst

Amerikanska Chrysler presenterade en vinst på över fem miljarder kronor för andra kvartalet i år, att jämföra med ägarna Fiats förlust på strax över två miljarder.

Rollerna verkar ha blivit ombytta i Fiat-gruppen, där italienska Fiat en gång räddade Chrysler från kollaps är det nu vice versa, om än inte lika illa ställt för italienarna som det 2009 var för amerikanerna.

 Enligt den senaste rapporten för andra kvartalet slutade vinsten för den panatlantiska alliansen på 440 miljoner dollar, omskrivet i kronor betyder det en total vinst på strax under tre miljarder kronor. Av dessa miljarder stod Chrysler för hela vinsten, mycket på grund av en stark USA-marknad och en Europa-marknad på dekis.

 – Våra resultat visar Chrysler-gruppens outtröttliga jakt på att leverera den bästa kvaliteten och värdet för våra märken, säger Chryslers styrelseordförande tillika Fiat-chefen Sergio Marchionne i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr