Citroën DS blir mer självständigt

Citroëns DS-avdelning som på senare år stått för de lite lyxigare modellerna i märkets utbud får lite friare händer. Enligt Citroën är siktet framförallt inställt på den växande kinesiska marknaden.

Från och med den 1 juni kommer det vara större skillnad mellan Citroëns DS och C-modeller. Då kommer nämligen modeller med DS-märke få en mer särpräglad design än tidigare, när designavdelningen delas upp i två delar. 

 DS-designavdelningen kommer att ledas av Thierry Metroz som lämnar jobbet som designchef för hela Citroën. Jämte honom kommer Alexandre Malval basa över C-bilarnas designutveckling. Han har tidigare varit chef över utvecklingen av DS5 och C5.

 Teknikensvarld.se har tidigare kunnat skriva om att PSA-gruppens planer att delvis lämna sitt tidigare huvudsegment med små billiga bilar för att bygga bilar åt premiumhållet. 

 – För att göra mer exklusiva bilar och se över Citroëns internationella expansion, särskilt i Kina, så är det viktigt att göra en tydligare uppdelning i designen mellan C-bilarna och DS-bilarna i respektive områden, säger Citroëns vd Frédéric Banzet i ett pressmeddelande.

Att just den kinesiska marknaden är viktig för Citroën DS kan man se genom att man lade världspremiären för den lyxiga konceptbilen Numero 9 på bilsalongen i Peking tidigare i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!