Aston Martin Rapide S

Daimler och Aston Martin – nya samarbetsrykten

Det är inte första gången som Daimler-koncernen och Aston Martin ryktats ha ett samarbete på gång. Nu ska dock nya diskussioner pågå, vilket kan leda till att vi får se AMG-motorer i framtida Aston Martin.

Sedan åtminstone fem år har vi hört dem, ryktena om att Aston Martin och Daimler-koncernen ska föra diskussioner om samarbete. Först gällde det motorer, som gick vidare till rykten om att tyskarna till och med skulle vara intresserade av att köpa en aktieandel i Aston Martin. Men varken någon affär gällande vare sig aktier eller motorer visade sig komma till stånd.

 Tre år senare ska parterna ha suttit i diskussioner igen, för att gemensamt utveckla nya lyxsedaner. Daimler skulle ha fått en ny generation Maybach, och Aston Martin skulle ha fått hjälp att återuppliva Lagonda-märket. Inte heller dessa diskussioner ledde någonstans. Maybach är nu nedlagt, samtidigt som Lagonda fortfarande sover djupt i sin törnrosasömn.

 Men skam den som ger sig. Nu ska nya diskussioner ha inletts mellan Aston Martin och Daimler. Grunden till att de skulle kunna bli mer lyckosamma denna gång är att det brittiska företaget har bytt ägare sedan sist, investmentbolaget Dar har sålt sin aktieandel till brittisk-italienska Investindustrial, som tidigare ägt motorcykeltillverkaren Ducati och haft samarbete med Daimler.

 Vart förhandlingarna leder denna gång återstår att se, som det brukar heta, men förhoppningsvis ska det inte ta ytterligare fem år att komma till ett färdigt avtal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!