Daimler och Geely diskuterar samarbete av större sort

Tyska Daimler och kinesiska Geely har större saker på gång. Det berättade Dieter Zetsche, Daimlers vd, under onsdagen.

Det var i februari i fjol som Zhejiang Geely Holding Group, som redan äger bland annat Volvo Cars, blev största enskilda delägare i Daimler AG efter att företagets vd och styrelseordförande Li Shufu via skalbolaget Tenaciou3 Prospect Investment Limited köpt 9,69 procent av den tyska fordonskoncernens aktier.

I oktober meddelade Daimler att de tillsammans med Geely är på väg att utveckla en transport- och samåkningstjänst i Kina, men tydligen är det bara början. Mer och större grejer ser ut att vara på gång.

– Vi för diskussioner om andra ämnen av större dimension, sa Daimler-chefen Dieter Zetsche till tyska journalister under onsdagen.

Samtidigt passade han på att såga tyska regeringens uttalande från i tisdags om att de kan tänka sig att köpa aktier i landets företag för att skydda dem mot utländskt övertagande.

– Länder som bedriver industripolitik tenderar inte att vara konkurrenskraftiga, vi bad inte om dessa åtgärder, sa Dieter Zetsche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!