De Tomaso i konkurs – igen

Italienska De Tomaso har återigen skickat in en konkursanmälan efter att ha misslyckats med att hitta en köpare till företaget.

De Tomaso har inte haft det lätt sedan de gyllene åren när en De Tomaso Pantera var bland det hetaste man kunde köra runt i. 2004 gick man i konkurs första gången och när förre Fiat-basen Gian Mario Rossignolo kom in som ny chef 2009 trodde många att det äntligen skulle vända för firman. I pipeline hade man planer på en ny Pantera, en ny sedan och crossovern Deauville som var tänkt som De Tomasos biljett in i värmen igen.

 Men trots en satsning på närmare en miljard kronor gick det inte att väcka någon uppmärksamhet kring Deauville, vars plattform såldes till kinesiska NAC i slutet av förra året. Av den tänkta uppföljaren till Pantera var den tänkt som nummer två i ordningen av blivande De Tomaso, och en eventuell köpare till konkursboet kommer i sådant fall få den halvt utvecklade sportbilen på köpet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!