De Tomasos styrelseordförande arresterad

Förra veckan kunde vi berätta att italienska De Tomaso gått i konkurs. Nu verkar problemen bli ännu större, åtminstone för styrelseordförande Gian Mario Rossignolo. Han har nämligen blivit arresterad.

Som vi kunde berätta i förra veckan har klassiska italienska biltillverkaren De Tomaso, återigen, tvingas vi säga, gått i konkurs. Men som det verkar innebär det inte bara arbetslöshet för de omkring tusen (!) anställda på företaget, utan också större problem för företagets styrelseordförande, Gian Mario Rossignolo. Rossignolo har nämligen, tillsammans med två andra, arresterats.

Bakgrunden till ingripandet från den italienska finanspolisen, Guardia di Finanza (någon som kommer ihåg TV:s sommarskott 2008?), är att de tre männen anklagas för missbruk av motsvarande omkring 75 miljoner kronor av offentliga medel i sina försök att få lönsamhet i företaget.

Gian Mario Rossignolo, som nu sitter i husarrest, är känd sedan tidigare som chef inom Fiat-koncernen, men har också hunnit med en turbulent tid som styrelseordförande i Telecom Italia tidigare i sin karriär. De två med-arresterade är dels De Tomasos HR-chef och en ekonomiansvarig tjänsteman på företaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet