Foto: Mattias Rabe

Dieseln fortfarande populär – bland hyrbilar

Trots alla stormvindar som blåser kring dieselmotorerna håller de ställningarna på en front – bland hyrbilar.

Biluthyrningsföretaget Europcar har gjort en undersökning på en av sina 130 marknader, den brittiska, för att få klarhet i vilka bilar som kunderna där föredrar. Det visar sig att de som har kryssat för en specifik modell, det vill säga använt sig av tjänsten ”Model Guaranteed”, går mot den allmänna biltrenden genom att välja bilar med dieselmotorer.

63 procent valde dieselmotorer framför andra drivmedel medan 78 procent sa sig inte vilja hyra en elbil, trots att Europcar har lagt energi på att råda bot på kundernas räckviddsångest.

Att suget efter diesel är stort trots all medial uppmärksamhets kring drivmedlets utsläpp är ett bevis på att kunderna förstår hur rena de senaste motorerna av Euro 6-typ är, hävdar Europcar även om låga driftskostnader också lyfts fram.

Att kunder väljer en specifik bilmodell har annars att göra med vad de är mest bekanta med sedan tidigare - både kör- och utrymmesmässigt, menar Europcar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!