Dongfeng köper en tredjedel av PSA?

Kinesiska Dongfeng är på väg att köpa in sig i franska PSA-gruppen, enligt kinesisk media. Dongfeng ska vara beredda att betala tio miljarder kronor för en tredjedel av PSA.

Den för tillfäller problemtyngda franska bilkoncernen PSA Peugeot Citroën kan vara på väg att få ett välkommet tillskott i kassakistan. Enligt rapporter i kinesisk media ska biltillverkaren Dongfeng köpa 30 procent av aktierna i PSA för motsvarande tio miljarder kronor. PSA meddelade i början av året att man gjorde en förlust på motsvarande 40 miljarder kronor 2012.

 Hur välkommet ett eventuellt köp skulle vara återstår dock att se. PSA ägs till sju procent av GM och de två planerar att samutveckla ett antal nya modeller men frågan är hur nöjda amerikanerna skulle bli om Dongfeng tar närmare en tredjedel av PSA.

 Dongfeng är dock ingen okänd främling för PSA. Alla europeiska biltillverkare som har verksamhet i Kina har också en kinesisk partner och i PSA:s fall heter partnern Dongfeng och tillsammans driver de tre fabriker i Kina.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!