Dongfeng satsar 70 miljoner i Trollhättan

En av Kinas största fordonstillverkare, Dongfeng, satsar runt 70 miljoner kronor i sitt dotterbolag T-engineering i Trollhättan.

Trollhätteföretaget T-Engineering är det enda bolaget utanför Kina som är helägt av den kinesiska statliga fordonsjätten Dongfeng. T-engineering utvecklar bland annat elektronik i bilar och det arbetar ungefär 100 personer på företaget. Målet är nu att växa med ytterligare runt 20 anställda under året.

– Alla de här pengarna kommer direkt från Kina. Dels betyder det att vi får en fantastisk möjlighet att kunna testa en hel del saker i våra egna labb och dels blir det ett sätt för Dongfeng att sätta ner foten. Att Dongfeng visar att vi är här för att stanna och fortsätta att arbeta i Trollhättan och växa i västsverige, säger T-engineerings vd Klas Lundgren till Sveriges Radio.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!