Elon Musk: ”Tesla når lönsamhet i år”

Tesla behöver inte söka nya investerare, företaget ska nämligen bli lönsamt från och med tredje kvartalet i år. Det säger Elon Musk på Twitter.

Tesla Inc, som tillverkar elbilar, energilagringssystem och en hel del annat, har många år bakom sig där de visat upp förlustsiffror på löpande band. Exempelvis redovisade den en förlust på närmare 5,5 miljarder kronor i fjol – enbart under årets sista tre månader. Kvartalet innan uppgick förlusten till 5,6 miljarder kronor. Tunga investeringar i en haltande produktion är en av orsakerna till förlustsiffrorna.

Men dessa röda siffror är snart ett minne blott, om vi ska tro på Elon Musk. I ett Twitter-svar till en av världens största finansmagasin, The Economist, skriver Musk att Tesla kommer att nå lönsamhet och ett positivt kassaflöde under tredje och fjärde kvartalet i år. Han menar att det inte finns någon sanning i ryktena om att företaget måste hitta nya investerare som kan finansiera verksamheten.

Direkt efter Musks tweet om lönsamhet gick aktien upp 1,8 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!