EU pressar Volkswagen som får tio dagar på sig

Nu har EU gett Volkswagen tio dagar på sig att ta fram detaljerna runt den nya skandal som rör 800 000 europeiska bilars felaktiga bränsle- och koldioxidutsläppsvärden.

Det har gått en vecka sedan Volkswagen informerade att de vid internundersökningar hittade oegentligheter bland förbrukningssiffror och koldioxidutsläpp hos 800 000 europeiska bensin- och dieseldrivna bilar av märkena Volkswagen, Skoda och Seat (Audi nämns inte i sammanhanget). Sedan dess har Volkswagen inte kommit med mer information i ärendet, inte mer än att de just nu ser över uppgifter om bränsleförbrukning och CO2-utsläpp på bland annat sin svenska hemsida. Vilka modeller och motorer som är drabbade har inte meddelats, inte mer än att helt nya bilar av modellår 2016 eventuellt också ingår i fusket.

De styrande i EU tycker sannolikt att Volkswagen agerar för långsamt och har därför, enligt Wall Street Journal, gett den tyska biltillverkaren tio dagar på sig att presentera detaljerna om när de tänker uppdatera berörda bilars förbruknings- och utsläppsspecifikationer och hur hanteringen därefter blir.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!