Europa sänke i General Motors vinst

Biljätten General Motors presenterade under torsdagen en vinst på motsvarande 14,2 miljarder kronor för andra kvartalet 2012. Men GM Europa med förlusttyngda Opel fortsätter dra ner siffrorna.

Under årets andra kvartal landade General Motors nettoomsättning på motsvarande 254,3 miljarder kronor. Vinsten blev totalt 14,2 miljarder kronor, där den stora lejonparten kom från den nordamerikanska marknaden. Även GM:s avdelningar International Operations och gick plus med fyra miljarder kronor. GM Sydamerika gick enligt pressmeddelandet på plus/minus noll.

 Mitt i vinstyran stod dock GM Europa för smolk i bägaren med en förlust på motsvarande 2,7 miljarder kronor.

 – Våra resultat i Nordamerika och International Operations och GM Financial var stabila men vi har uppenbarligen mer att göra för att styra bort våra motvindar, speciellt i regioner som Europa och Sydamerika. Men trots de ökade utmaningarna så har GM nu klarat tio raka kvartal med vinst, en milsten företaget inte åstadkommit på mer än ett decennium, säger vd Dan Akerson i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!