Europas bilmarknad fortsätter växa

Europas bilmarknad fortsätter hålla en hög tillväxtkurva när siffrorna för den gångna månaden nu presenterats. Uppgången har nu varat tio månader i rad.

När den samlade europeiska statistiken för bilförsäljningen i juni månad presenterats står det klart att uppgången fortsätter. Inom EU ökade försäljningen i juni med 4,5 procent jämfört med förra året. Totalt sett över årets första sex månader ökade försäljningen med hela 6,5 procent. Den totala försäljningen utgjordes av 1 189 143 bilar i juni och 6 622 996 bilar totalt i år.

Svenska försäljningen ökade med 25,7 procent i juni, vilket är tredje högst siffra inom EU. Störst försälningsökning stod den rumänska bilmarknaden för, med hela 75,1 procent. Tvåa blev Grekland, på 41 procents ökning. Inräknas även EES-länderna slog även Island Sverige, med en ökning på 26,7 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!