Foto: Ares Design

Ex-Lotus chef öppnar i Modena

Formel 1 och sportbilar på meritlistan, nu öppnar Dany Bahars Ares Design en 18 000 kvadratmeter stor bas i Modena.

Han har förflutet hos Ferrari, Red Bulls Formel 1-stall och Lotus men vad har Dany Bahar sysslat med sedan 2012 är om inte om höljt i dunkel så i alla fall inte kristallklart.

Vi har dock nåtts av en del nyheter. Bland dessa märks kanske främst ”Project Panther” – en nytolkning av De Tomaso Pantera från 1971 (se bild nedan) samt framtagandet av en uppumpad Land Rover Defender. I Autocar träder han nu fram och offentliggör, om än inte i detalj, planerna för Ares Design, företaget han startade 2014.

Kopplingar till sportbilsmeckat Modena har funnits sedan start men nu har man inkvarterat en 110 man stark stab i en nyköpt byggnad på 18 000 kvadratmeter som tidigare ägts av en Fiat/Alfa Romeo-handlare.

Han är inte beredd att avslöja allt men menar att man ”inte kommer att uppfinna hjulet”, bilbranschen har trots allt funnits i över hundra år.

Med andra ord handlar det om bilförädling av den högre skolan. Tidigare nämnda Panterabil kommer i mångt och mycket vara en ombyggd Lamborghini Huracán och förutom Defendern har man även satt tänder i bilar som Mercedes G-klass och modeller från såväl Bentley, Ferrari och Porsche som mer vardagliga (nåja) Tesla där såväl en cabriolet- som en Shooting Brake-modell är att vänta, något man inte är ensamma om att bygga.

Totalt har man varit inblandad i 200 projekt och hade 2017 en omsättning på 334 miljoner kronor.

– Vår huvuduppgift är att hjälp kunder att nå sina bildrömmar. Vi har upptäckt en stor ökad efterfrågan på detta, avslutar Dany Bahar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!