Färre konsulter och fler anställda på Volvo Cars

Volvo Cars omstrukturerar och 400 teknikkonsulter får lämna företaget. Men samtidigt ökas antalet fastanställda på utvecklingssidan.

400 teknikkonsulter får lämna Volvo Cars efter att flera stora projekt har avslutats. I ett pressmeddelande skriver Volvo Cars att "Volvo rör sig en riktning där vi behöver färre konsulter och fler tillsvidareanställda ingenjörer". 

– Samtidigt som man drar ner finns det 200 vakanser på utvecklingssidan som ska fyllas, så numerären kommer inte att bli så stor. En del av konsulterna kommer att gå över i fast anställning, medan andra går vidare, säger Jörgen Olsson, klubbordförande på Unionen till Göteborgs-Posten.

”Volvo går nu in i nästa omvandlingsfas, efter tidigare års investeringar och intensiva arbete med att utveckla basteknologier som SPA och CMA fordonsarkitektur och Drive-E motorn från grunden. Detta innebär att det blir förändringar inom kapaciteten för R&D och de områden som företaget behöver för sina investeringar”, skriver Volvo Cars.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!