Ferrari FF

Ferrari: Det går bra nu

Det går bättre än någonsin för Ferrari som verkar gå mot ett rekordår 2011, med den växande kinesiska marknaden som bidragande faktor.

Samtidigt som finanskrisen blir värre blir paradoxalt nog miljardärerna och Ferrari-ägarna allt fler. Enligt Forbes har det aldrig funnits så många dollarmiljardärer i världen som nu, och Ferrari konstaterar att man går mot ett rekordår med 5 165 sålda bilar för årets första nio månader.

 Försäljningen ökar på samtliga nyckelmarknader för märket. I USA och Kanada ökar försäljningen med 14,5 procent och 1 436 bilar med Ferrari-hästen i fronten hittade nya hem på andra sidan Atlanten. Den kinesiska marknaden seglade upp som Ferraris näst största marknad vilket betyder 542 bilar, utspritt över Kina och Hongkong. Även Taiwan är inräknat i den kinesiska marknaden. 

 Vinsten uppgår hittills i år till 1 605 miljoner euro, motsvarande cirka 14,5 miljarder kronor, vilket betyder en uppgång på 18,9 procent jämfört med förra året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!