Ferrari går bra – måste öka takten

Italienska Ferrari är fortfarande ingen dussinbil, men vanligare ska den bli. Försäljningen går så pass bra att de nu tvingas höja produktionen tidigare än planerat.

I år väntas Ferrari tillverka runt 8 400 bilar och nästa år fler än 9 000, en nivå man hade för avsikt att nå först under 2019. Anledningen till den icke-planerade ökningen är självfallet en ständigt växande modellflora som lockar allt fler till köp. Angenäma ”problem” alltså.

Ökningen innebär att den italienska sportbilstillverkaren har lagt fram planer på att öka produktionen genom att redan under 2018 införa tvåskift i monteringsfabriken. Uppgifterna är inte officiella och Ferrari vill inte kommentera dem.

Ferrari har hittills alltid velat ligga på en låg tillverkningsnivå för att behålla märkets exklusivitet samt haft för avsikt att ligga under 10 000 bilar årligen för att på så vis lyda under mindre hårda utsläppskrav. Men nu råder nya tider och vd Sergio Marchionne, som även basar över Fiat/Chrysler-koncernen, har storslagna planer som ska ”boosta” försäljningen än mer; fler modeller och inte minst en suv i modellprogrammet. Under 2018 kommer han att presentera företagets nya strategi som ska ta dem in i framtiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!