Fiat Chrysler startar nätbutik för bilar

Biltillverkaren Fiat Chrysler Automotive kommer att börja sälja bilar på nätet tillsammans med e-handelsgiganten Amazon.

Fiat Chrysler Automotive, FCA, startar nätbutik för bilar. Upplägget kom till i samarbete med e-handelsgiganten Amazon.

– Det är dags att ge konsumenterna ett nytt, mer effektivt och transparent sätt att välja en ny bil, sa Gianluca Italia, chef för Fiat Chrysler i Italien under en presskonferens.

Inledningsvis kommer tjänsten enbart att vara tillgänglig i Italien, där bilköpare kan gå in på Amazon.it och beställa tre olika Fiatmodeller – Panda, 500 och 500L.

Konceptet ska locka köpare som inte vill behöva lämna hemmet för att köpa en bil. Bättre priser utlovas också – den som köper sin Fiat på nätet får upp till 33 procent bättre erbjudanden.

Efter att bilen är beställd och betald blir köparen kontaktad av Amazon, som avtalar med kunden om hos vilken bilhandlare han eller hon kan hämta sin nya bil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!