Fiat hotar att flytta Alfa Romeo från Italien

Vad skulle du tycka om Alfa Romeos bilar tillverkares i USA? Det kan bli verklighet om Fiat inte kommer överens med italienska myndigheter.

Fiat och dess vd Sergio Marchionne satsar stort på att väcka nytt liv i Alfa Romeo men har nu stött på ett hinder. Fiat befinner sig just nu i en rättslig tvist med italienska metallfacket FIOM gällande de arbetstidsföreskrifter som enligt Fiat gör det omöjligt att konkurrera med tyskarna. I en intervju med Bloomberg News framgår det tydligt att Fiats vd Sergio Marchionne inte är nöjd med de italienska myndigheterna. Han vill ha tydliga och pålitliga besked om vad som gäller innan fler investeringar i Italien görs.

 – Nystarten av Alfa Romeo kommer att genomföras. Italien behöver bestämma sig för om man vill att det ska göras här eller inte, Fiat och Chrysler har flera möjligheter, säger Marchionne.

 Alfa Romeos ägare Fiat beräknas investera omkring 21 miljarder kronor i utveckling och tillverkning av åtta nya Alfa Romeo-modeller och sex nya Maserati-bilar i ett försök att få de två märkena närmare Audi, BMW och Mercedes.

 – Vår enda möjlighet är att ta en bit av premiummarknaden, vilket vi inte har kunnat tidigare på grund av lathet eller oförmåga och därmed lämnat fältet fritt för våra tyska kollegor. Nu vill vi störa den idylliska tillvaro de har skapat för sig själva, säger Marchionne.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!