Nya Fiat Panda

Fiat stoppar även produktionen av Panda

Fiat har meddelat att de under tolv dagar kommer att stänga ned tillverkningen av modellen Panda på grund av låg efterfrågan.

För bara tio dagar sedan skrev vi om Fiats beslut att stoppa produktionen av 500L på grund av låg efterfrågan. I dag nås vi av nya dystra besked från Fiat som meddelat att de även stoppar produktionen av modellen Panda vid Pomigliano-fabriken i södra Italien. Än en gång är det låg efterfrågan som är orsaken. Den italienska biljätten var kortfattade i informationen som de lämnade, men de delade med sig att produktionsstoppet kommer att äga rum från 16 till och med 27 oktober.

I Pomigliano-fabriken arbetar 4 500 personer varav cirka 1 950 har så kallade solidaritetskontrakt vilket innebär att de får stanna hemma med mindre betalt när produktionstakten behöver dras ned. På så vis behöver de anställda inte bli arbetslösa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr