Volvo Torslandafabrik 1964-2014

Filmen om Volvo Torslandafabrik 1964-2014

Bilfabriken i Torslanda på Hisingen i Göteborg fyller 50 år och Volvo har därför satt ihop en sevärd film där vi tas med i bilproduktionens värld förr och nu.

Har du ett gott öga till svensk industrihistoria i allmänhet och svensk bilindustri i synnerhet är detta en film du inte bör missa. Med anledning av att Volvo Torslandafabrik, eller Torslandaverken som den också kallas, fyller 50 år i år har Volvo satt ihop en film som tar oss med från första spadtaget under slutet av 1950-talet till dagens aktiviteter inom fabriksväggarna.

I filmen får vi se många härliga Volvo-modeller som rullat ut genom fabriksportarna genom åren. Förmodligen har alla någon sorts favorit att vila ögonen på.

Det var på dagen den 24 april i år som fabriken fyllde ett halvt sekel vilket Volvo också uppmärksammade på plats, bland annat genom att inviga den nya stora tillverkningsanläggningen Torslanda TA3. I den ska bland annat nya XC90 tillverkas med start senare delen av innevarande år. Den nya anläggningen, som tillhör bland de modernaste i världen, utökar Volvos produktionskapacitet i Torslanda från 200 000 till 300 000 bilar om året.

Vill du läsa mer om Torslandafabriken och dess historia samt bilmodellerna som tillverkats där kan du göra det i våra tidigare artiklar i samband med jubileet. Du finner artiklarna här samt här.

Nu tittar vi på film... och tittar på härliga bilder efteråt (se längre ned).

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!