Fisker gör tung GM-värvning

Förre utvecklingschefen för Chevrolet Volt, Tony Posawatz, har värvats till Fisker Automotive. Där tar han över vd-posten efter Tom LaSorda och kommer lägga fokus på att ta fram Fisker Atlantic.

Tony Posawatz blir Fiskers tredje vd, efter Tom LaSorda och Henrik Fisker själv.

 – Vi är glada att kunna värva en chef av Tonys kaliber till Fisker Automotives chefsteam. Hans djupgående kunskaper och erfarenhet i det här innovativa teknikfältet betyder att han är en av världens mest erfarna ledare inom elbilsteknik och laddhybridsystem. 

 Posawatz arbetsuppgifter blir nu att få ut Fisker Karma på marknaden men även att jobba på att ta fram den mindre Fisker Atlantic. 

 Närmast kommer amerikanen från General Motors där han ansvarade för utvecklingen av Chevrolet Volt. Tony Posawatz har även haft stor del i GM:s elbilsutveckling och är ordförande i föreningen Electric Drive Transport Association.

 Tidigare vd Tom LaSorda kommer fortsätta inom företaget som rådgivare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!