Foto: Glenn Lindberg

Flera biltillverkare väljer bort Paris

Flera stora och betydelsefulla biltillverkare satsar på sociala medier istället för bilsalonger. Varken Volvo, Ford, Aston Martin eller Rolls-Royce kommer att medverka på 2016 års Paris Motor Show.

För den som tänkt åka till 2016 års Paris Motor Show för att titta på Volvo, Ford, Aston Martin eller Rolls-Royce är det dags att tänka om. Ingen av dessa kommer nämligen att finnas på plats.

Det som en gång var en ekonomiskt effektiv marknadsstrategi har nu istället blivit något som en del biltillverkare ser som bortkastade pengar. För Volvo är beslutet en del av deras nya marknadsstrategi som presenterades 2014. I denna framgick det att Volvo enbart skulle medverka på tre bilsalonger om året – Detroit, Genève och Shanghai eller Peking. Utöver detta har de valt att satsa på egna arrangemang och inte minst sociala medier.

Gemensamt för de fyra nämnda tillverkare som inte medverkar i Paris är att de alla satsar på att nå kunderna på ett mer direkt sätt istället. Ford satsar till exempel på lokala provkörningsjippon och Rolls-Royce arrangerar och medverkar på modevisningar och cocktailpartyn. En trend i samma linje är att tillverkarna satsar mer på indirekt publicitet via externa aktörer på sociala medier.

Om det är en strategi som lönar sig eller ej får vi väl se. Senaste Paris Motor Show var faktiskt den händelse som lockade flest besökare i hela branschen. 1,25 miljoner personer besökte utställningen 2014.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!