Ford sparkar vd Mark Fields

Fords styrelse har tappat förtroendet för vd Mark Fields och väljer därför att sparka honom. Efterträder honom sägs James Hackett göra.

Mark Fields tillträdde som vd för Ford Motor Company efter att företrädaren Alan Mulally hoppade av sitt uppdrag. Mark Fields fick det tufft redan från början och sades sakna många av de styrkor som var Mulallys signum, bland annat angås Fields inte vara tillräckligt duktig på att samla bilgigantens anställda och leda dem åt ett gemensamt håll. Nu har han fått sparken då Fords exekutiva styrelse med Bill Ford i spetsen uppges ha tappat förtroendet för Mark Fields och hans sätt att leda företaget.

Ny vd sägs James Hackett bli, och enligt uppgift kommer Fords styrelse att meddela hans nya uppdrag redan under måndagsmorgonen (USA-tid). 62-årige Hackett satt i Fords styrelse mellan 2013 och 2016, därefter har han varit ansvarig för Ford Smart Mobility. Tidigare har han under 30 år varit vd för Steelcase, ett företag med över 11 000 anställda som tillverkar och säljer kontorsmöbler sedan 1912.

I samband med James Hacketts tillträde sker även andra förändringar inom Ford. Flertalet chefer får nya eller utökade arbetsuppgifter, bland annat James Farley som i dag basar över Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!