Ford stoppar produktionen i ännu en fabrik

Den tredje av Fords fabriker i Europa tvingas nu att tillfälligt stoppa sin produktion – motorfabriken i Bridgend som även tillverkar motorer åt Jaguar Land Rover.

Ford stoppar nu produktionen i en tredje fabrik, den i Bridgend. Tidigare har samma sak skett i Fords två spanska fabriker i Valencia där de rullande banden stoppats i nio respektive 13 dagar.

I motorfabriken i walesiska Bridgend tillverkas Fords fyrcylindriga bensinmotorer men även Jaguar Land Rovers V8:a vid namn AJ-V8, en motor som sitter i modeller som Jaguar F-Type och Range Rover. Att fabriken nu stänger för fem dagar är en direkt effekt av att Jaguar Land Rover-koncernens fabriker tidigare gått samma öde till mötes. Anledningarna ska var minskad efterfrågan på koncernens bilar samt osäkerhet kring Brexit – det brittiska utträdet ur den Europeiska Unionen.

Fabriken i Bridgend har över 1 500 anställda men det ryktas att 1 100 av dem ska varslas till 2021.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!