Ford stoppar produktionen – igen

Låg efterfrågan gör att Ford tvingas stoppa produktionen i sin spanska fabrik under nio dagar. Det är andra gången på kort tid som fabriken står stilla.

I oktober stoppade Ford produktionen i sin fabrik i spanska Valencia. Då handlade det om tre dagars stillastående. I november kommer produktionen i fabriken att än en gång stoppas, denna gång under en period av nio dagar. Anledningen till stoppet sägs vara låg efterfrågan på Fords modeller. De modeller som tillverkas i fabriken, som mer exakt ligger i orten Almussafes strax söder om Valencia, är Kuga, Mondeo, S-Max, Galaxy, Tourneo Connect och Transit Connect. Fabriken som producerar omkring 1 840 bilar om dagen sysselsätter omkring 7 500 personer.

Bara några stenkast från nämnda fabrik har Ford ytterligare en fabrik där man bygger motorer. Denna motorfabrik kommer i november att hållas stängd under 13 dagar. Närmare tusen personer sysselsätts i motorfabriken.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!