Foto: AUDI AG

Före detta BMW-chef tros ersätta Stadler som vd för Audi

Audis vd Rupert Stadler sitter häktad sedan mer än en månad tillbaka, misstänkt för inblandning i dieselgate. Stadler är även avstängd från sin tjänst. Nu verkar en ersättare vara utsedd. Enligt tysk media kommer före detta BMW-bossen Markus Duesmann att efterträda Stadler.

Duesmann har fram tills nu varit inköpschef inom BMW men blev nyligen rekryterad och invald i Volkswagen Groups styrelse.

Han beskrivs av Volkswagen som ”en av bilvärldens mest erfarna och framstående experter”. Framför allt ska Duesmann vara mycket kunnig inom motorutveckling.

Innan han gick till BMW år 2007 ansvarade Duesmann för Mercedes F1-drivlinor.

Enligt tyska Automobilewoche, en systertidning till Automotive News, kommer Duesmann att utses till ny Audi-vd den 1 januari nästa år. Tillfällig vd för Audi är tillsvidare Abraham Schot som vanligtvis är märkets marknads- och försäljningschef.

Schot utsågs till tillfällig vd den 19 juni sedan Audis ordinarie vd Rupert Stadler stängts av från sin tjänst samma dag. Dagen innan, den 18 juni, anhölls Stadler för inblandning i dieselgateskandalen.

Den 11 juni genomfördes en razzia mot Stadlers privata bostad.

55-åriga Stadler styrde Audi under åtta år och har nekat till alla anklagelser kring dieselgate.

Angående Duesmann har Audi än så länge inte velat kommentera uppgifterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!