Första ”Geely-Volvon” presenteras 2015

Geely har bara ägt Volvo i knappa tre år men redan är planerna på gemensam modeller långt gångna. Volvo siktar på att dubbla sin försäljning till 2020 och Geely hoppas bli störst i Kina.

Snart kommer Geely att börja sälja modeller som är gemensamt utvecklade med Volvo. Under 2015 ska de första bilarna från samarbetet rulla ut på vägarna. Volvo har redan påbörjat tester vid sin fabrik i Chengdu. Målet är att sälja cirka 800 000 bilar per år vid slutet av det här decenniet, det är dubbelt så mycket som i dagsläget. 

– Vi har påbörjat forsknings- och utvecklingsarbete och jag tror att vi kan se de nya produkterna inom de närmaste åren, säger Gui Sheng Yue, Geelys VD.

Tack vare Volvos starka rykte när det gäller hög säkerhet och pålitlighet utomlands hoppas Geely att samarbetet ska leda till att Geely blir Kinas största exportör av bilar. Konkurrensen inom landet lär dock öka rejält de kommande åren, anledningen tros bli att de inhemska märkena lär stärka sina varumärken. Dessutom beräknas den andra halvan av 2013 få ett tuffare ekonomiskt klimat. 

Geelys vinst första halvan av året uppgick till 1,4 miljarder yuan, cirka 1,5 miljarder kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr