Foto: Patrik Lindgren

Fortsatt ökning för svensk bilförsäljning

Fler och fler vågar nu hoppas på att krisen för den svenska bilmarknaden är över. För fjärde månaden i rad rapporteras ökad försäljning av nya bilar.

Den positiva trenden på svenska bilmarknaden fortsätter. Bil Swedens siffror över nybilsregistreringarna i oktober visar en ökning med 5,4 procent mot samma månad i fjol. Det är fjärde månaden i rad som Bil Sweden har glada nyheter att rapportera. Och det ser inte ut att finnas något stopp på tillväxten inom den närmaste tiden.

 –Ökad köpkraft hos hushållen, låga räntor och en ökad optimism hos både hushåll och företag, vilket Konjunkturinstitutets senaste Konjunkturbarometer visar, talar för en fortsatt positiv utveckling på bilmarknaden, säger Bil Swedens vd Bertil Moldén.

 Även om det har gått bra fyra månader i rad nu ligger bilmarknaden fortfarande på minus. Hittills i år, januari-oktober, har nybilsregistreringarna minskat med 4,1 procent mot samma period i fjol.

 Augusti blev en historisk månad då Volkswagen Passat tog sig förbi Volvo V70 i försäljningstoppen men i september återställdes ordningen och fortsatte vara så i oktober. Tätplatsen bland personbilsregistreringarna hittills i år innehas av Volvo V70 med 15 527 registreringar, följd av VW Passat 11 378, Volvo S/V60 10 986, VW Golf 8 931, Volvo V40N 7 485, Volvo XC60 6 591, Kia Cee'd 5 639, BMW 3-Serie 5 129, Toyota Auris 4 238 och BMW 5-Serie 3 828.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!