Saab 9-3 elbil Foto: Nevs

Fortsatt röda siffror för Nevs

Nevs fortsätter att blöda pengar, men ledningen är positiv inför framtiden ihop med deras nya samarbetspartners.

Under verksamhetsåret 2015 lyckades Nevs till slut bli skuldfria efter de kraftiga motgångar som företaget kämpat med under en längre tid. Nu har siffrorna för året kommit in och bolaget redovisar en förlust om 335 miljoner kronor, en väsentlig summa men ändå avsevärt mycket mindre än föregående år då förlusten var drygt 1,2 miljarder kronor.

Enligt Nevs är detta något de har räknat med då de fortfarande befinner sig i en ”uppstartsfas” och inte kommit igång med bilförsäljningen ännu.

Enligt årsrapporten har Nevs drygt 1,1 miljarder kronor i likvida medel, mycket tack vare att ägarna fick skjuta till cirka 1,8 miljarder kronor under förra året och kommer att skjuta till ytterligare en miljard. Enligt Nevs kommunikationschef Mikael Östlund kommer de dock att ”behöva söka ytterligare långsiktig finansiering”.

I nuläget håller en fabrik i kinesiska Tianjin på att byggas som beräknas stå klar till våren 2017 då tillverkningen av elbilar är planerad att starta. Företaget har ökat personalen till drygt 500 anställda i Trollhättan, plus omkring 200 konsulter, samt ett 40-tal anställda i Kina. Under sommaren kommer de behöva rekrytera industripersonal till Trollhättan. Nevs räknar med att gå med förlust även i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!