Fuji Heavy Industries blir Subaru Corporation

Från och med den 1 april nästa år är industrikoncernen Fuji Heavy Industries ett minne blott, åtminstone sett till namnet. Biltillverkaren Subaru ska då stå mer i fokus.

Japanska företagskoncernen Fuji Heavy Industries, FHI, är starkt förknippat med biltillverkaren Subaru, så pass mycket att det i går beslutades att hela koncernen ska byta namn till Subaru Corporation från och med den 1 april 2017 (olämpligt val av datum?).

FHI:s huvudsakliga verksamhetsområde är i dag bilar och tillhörande komponenter under namnet Subaru men är också verksamma inom annan tillverkningsindustri, bland annat flygplansindustrin som var företagets ursprungliga verksamhetsområde.

FHI, som i dag har omkring 14 000 anställda, bildades 1953 när en rad olika japanska företag gick samman, företag som tidigare hade styckats upp av de allierade efter andra världskriget. FHI:s rötter går tillbaka till 1917 då de från början hette Nakajima (Aircraft Company) och var landets första flygplanstillverkare. Under världskriget var FHI/Nakajima en av Japans största tillverkare av stridsflygplan tillsammans med bland annat Mitsubishi.

Men från och med nästa år är det alltså slut på Fuji Heavy Industries och namnet Subaru ska användas för att få större spridning i världen. Namnbytet är också en del av företagets 100-årsjubileum 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!