Geely-boss tar över ansvaret hos Lotus

Lotus Cars byter vd – från framgångsrika Jean-Marc Gales till Geelys nuvarande tekniska direktör.

Jean-Marc Gales har basat över Lotus sedan 2014 och lyckades under 2017 få den klassiska sportbilstillverkaren att gå med vinst för första gången. Men nu är Gales-eran över då Geelys nuvarande tekniska chef Feng Qing Feng tar över vd-posten medan Jean-Marc Gales kommer lämnar för att bli vd hos JD Classics, ett välrenommerat brittisk företag som restaurerar och handlar med klassiska bilar. Han kommer dock att under en viss tid fungera som strategisk rådgivare parallellt med Feng Qing Feng.

Jean-Marc Gales har tidigare varit varumärkeschef inom PSA-gruppen samt global försäljningschef hos Mercedes. Under de fyra åren hos Lotus Cars vände han alltså röda siffror till svarta genom att skära ned på personalen med ungefär en fjärdedel samtidigt som han lyckades sänka underleverantörskostnaderna. I fjol sålde Lotus 1 600 bilar, knappt 400 fler än året innan.

I fjol köpte Geely 51 procent av Lotus Cars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!