Foto: www.utahmotorsportscampus.com (montage)

Geely köper raceranläggning i USA

Kinas största biltillverkare köper tävlingsbanan i USA för 168 miljoner kronor.

Volvo Cars kinesiska ägare Geely

 köper racingbanan Utah Motorsports Campus. Driften av banan, som öppnade 2006, har sedan 2016 skötts av Geelys dotterbolag Mitime Utah Investment, LCC.Anläggningen mäter 511 tunnland (255,5 hektar) och omfattar förutom en över sju kilometer lång asfaltslinga även banor för gokart och rallycross. Anläggningen har varit värd för flera mästerskap, bland annat FIM Superbike World Championship, American Le Mans Series och Nitro Rallycross som du kan se på klippet nedan.

Geely har planer på att bygga tio lika omfattande anläggningar i hemlandet. Den första, Ningbo International Circuit, blev klar 2017.I motorsportssammanhang är det nu klart att Cyan Racing, motorsportpartner till Geely, 

kommer att skifta bilar från Volvo till Lynk & Co. Geely driver också via dotterbolaget Mitime Motorsports Formel 4-serien i hemlandet.

Geely betalade 18,55 miljoner dollar för banan, vilket motsvarar närmare 168 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!