General Motors återkallar 8,4 miljoner bilar

General Motors kämpar fortfarande med stora återkallelser. Nu är det hela 8,4 miljoner bilar som drabbas. Och återigen är det tändningslåset som strular.

Problemen med General Motors-koncernens tändningslås ser inte ut att ha någon ände. Efter flera tidigare återkallelser, av vardera miljontals bilar, kommer nu den största återkallelsen hittills – rörande hela 8,4 miljoner bilar. Den absolut största delen av dessa, 7,6 miljoner (varav 6,8 miljoner i USA), rör samma fel som tidigare. Årsmodellerna det rör sig om är från 1997 till 2008, där den enda modell som är bekant för oss svenskar är Oldsmobile/Chevrolet Alero.

En annan återkallelse, också gällande tändningslåset, men (enligt uppgift) ett annat liknande fel – drabbar 616 000 bilar av senare årsmodell, av modellerna Cadillac SRX och CTS. Den senare ända fram till årets modell.

Slutligen återkallas också 20 000 bilar på grund av bristande isolering av motorvärmare, ingen av de modeller detta drabbar har dock sålts i Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!