General Motors visar större vinst än förväntat

I ett läge när många analytiker förväntat sig att bilbranschen står inför en nedgång redovisar nu biljätten General Motors en större vinst än förväntat.

Amerikanska biljätten General Motors, störst av de tre från Detroit, redovisade i veckan sina siffror för andra kvartalet i år, och de slog förväntningarna från marknaden. Detta i ett läge när amerikansk bilindustri förväntats backa, och flera biltillverkare har rapporterat sjunkande försäljning. Intensiva rykten har också sagt att GM ska lägga ner ett flertal olönsamma bilmodeller, dock inte Volt, kunde vi berätta tidigare i veckan.

Totalt rapporterade GM ett positivt finansnetto på 2,4 miljarder dollar, eller motsvarande knappt 20 miljarder kronor, under andra halvåret. Resultatet exkluderar dock den europeiska verksamheten i Opel och Vauxhall, som ju sålts och är på väg att bli en del av PSA-gruppen.

Resultatet fick General Motors-aktien att stiga med 2,3 procent.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!